Grad IDEAA

PartnersIDEAA, Partizan
PlaceMostar
Websiteideaa-mostar.com

Grad IDEAA

GRAD IDEAA 2019 je prva edicija istoimenog projketa koji Urbana kuća IDEAA ove godine organizuje u saradnji sa Dsrivf “Partizan”. Ovaj prvijenac se u 2019. godini održava i kao predevent Street Arts Festivala.
Program počinje u subotu 31.8.2019. godine sportskim aktivnostima nakon čega će usliediti radionice u saradnji sa italijanskim arhitektima, a potom ulična predstava za djecu “Skafandra i visoke pete” .
Večernji dio programa ranije predviđen da se održi na Partizanovom, biti će premješten u ZANART.
Program nastavljamo 1.9. 2019. radionicom sa umjetnikom Mane Mei koji će na Partizanovom igralištu pored predviđene radionice sa djecom oslikati i Mural.
O svim predviđenim programima uskoro više informacija!

U sklopu programa GRAD IDEAA 2019 Internacionalni kolektiv Grup, sastavljen od tri mlada arhitekta, Simme Bruinsma (NL), Marco Pallaoro (IT) i Richard Peragine (IT/UK) raditi će na Partizanovom igralištu “painting design” kao dio programa oživljavanja sportskog terena. Rad je inspirisan geometrijskim uzorkom bosnaskog ćilima i zastavom Bosne i Hercegovine. Rad će se moći pogledati u subotu 31.8. za vrijeme trajanja ostalih aktivnosti u sklopu programa koje će se odvijati na Partizanovom.
Grup će u sklopu Grada IDEAA održati i arhitektonsku radionicu za djecu uzrasta 8-13 godina. Uskoro više informacija!