Partizan Mostar

PartnersIDEAA, Partizan
PlaceMostar
Websiteideaa-mostar.com

Sportsko Društvo Partizan Mostar

Partizanovo igralište za mlađe generacije ne predstavlja ništa posebno, ali nešto starija populacija se rado prisjeća kultnog mjesta koje je odisalo sportskim aktivnostima i druženjem sportista svih uzrasta. Reanimacija Partizana je jedna istinska sportska priča, koja predstavlja stvarni povratak u život jednog sinonima za sport u našem gradu.

Brojna mostarska djeca bila su učesnici sportskih dešavanja na igralištu, i neizbrisiv trag u njihovim sjećanjima veže ih za malu dvoranu u kojoj su učili prve gimnastičke pokrete. Funkcionalnost Društva je možda do sada bila upitna zbog raznoraznih situacija međutim, stvoreni su uslovi da se krene jednom progresivnijom politikom koja će dovesti do revitalizacije postojećih ruševina i pripreme sportskih borilišta za nadolazeće generacije.

Struktura ljudi koja je nominovana na osnivačkoj Skupštini Partizana, ima obavezu da napokon oživi ovo Sportsko društvo, dok ujedno daje dovoljno garancija da se to zaista i ostvari. Dinamika rada će uveliko zavisiti od predstavnika Skupštine Partizana, tako da su u strukturu dovedeni mladi i poletni ljudi, ali iznad svega oni koji žele napraviti kvalitetne promjene u društvu. To naravno ne znači da se Društvu Partizan ne trebaju priključiti oni građani koji osjećaju nostalgiju za ovim mjestom i potrebu za vraćanjem istinskih ljudskih vrijednosti.

S obzirom da Grad Mostar nema dovoljno sportskih terena, a da je potreba za istim jako velika, očekujemo da će i gradske vlasti pomoći proces revitalzacije Partizana.